TEB 42. BÖLGE GİRESUN ECZACI ODASI

‘’ GÜNEŞİ YAKALA ’’

FOTOĞRAF YARIŞMASI ve 2019 TAKVİMİ

Yarışmanın adı: ‘’ GÜNEŞİ YAKALA ‘’ Fotoğraf Yarışması

Yarışmanın amacı: İlimizde fotoğraf sanatının ilerleyişine paralel olarak, hem fotoğraf sanatına, hem de Giresun’umuzun ve dolayısıyla Karadeniz’in tanıtımına katkı sağlamaktır. Ayrıca seçilen fotoğraflar her yıl basımını gerçekleştirdiğimiz ‘Giresun Eczacı Odası Takvimi’ için kullanılacaktır.

Yarışma konusu: Yarışmanın konusu “Güneşi Yakala”dır. Amacımız; Dünya’daki yaşamın kaynağı olan güneşin her haliyle muhteşem görünüşünü ön plana çıkarmak adına “Güneşi Yakala” konusunu seçtik.

Yarışma kategorileri: Renkli. Yarışmacılar en fazla 6 eserle katılabilecek.

Değerlendirme Kriterleri: Eser, belirlenen yarışma konusuna ve Eczacı Odası takvimine uygun olabilecek şekilde, aynı zamanda özgün olmalı. Daha önce yarışmaya katılmış ve ödül almış eserler olmamalıdır. İlk 4 dereceye girecek olan fotoğraflar 2019 yılı Eczacı Odası takviminde kullanılacak. Sergilenmeye değer bulunanlar da 2018 yılı eczacılık haftasında sergilenecektir. Giresun Eczacı Odası tarafından kullanılan fotoğraflara herhangi bir telif hakkı talep edilemeyecektir.

Eserlerde istenen özellikler ve teslimi:

Yollanacak fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır. Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 Mb’den az olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir.

Yarışmacılar yarışmaya digital kopya, basılı kopya ve mail yoluyla katılabilirler.

-Digital kopya; CD ye kaydedilecek, eserin rumuzu dosya ismi olarak kaydedilecektir. Yarışmacıya ait herhangi bir kimlik veya adres bilgisi CD ye kaydedilmeyecektir.

-Basılı kopya 30X45 cm boyutlarında olacaktır. Fotoğraf kağıdına, kenar boşluksuz ve herhangi bir yüzeye yapıştırılmadan, arka yüzüne sağ alt köşeye rumuz (rumuz rakamlardan oluşmalı) ve esere verilen ad yazılacak. Yarışmacıya ait herhangi bir kimlik veya adres bilgisi, eserin herhangi bir yüzeyine kesinlikle yazılmamalıdır.

– mail olarak info@giresuneczaciodasi.org.tr adresine

-Mail gönderilirken mailin ‘konu’ kısmına 5 basamaklı rumuz (rumuz rakamlardan oluşmalı) yazılmalı, fotoğraflar ‘rumuz-1, rumuz-2 … ‘şeklinde adlandırılmalı ve katılım formu da doldurularak maille birlikte gönderilmelidir. Fotoğrafların tek maile sığmadığı durumlarda yollanacak diğer fotoğraflarda da fotoğraf isimlerinin rumuz-sıra no şeklinde devam ettiğinden emin olunmalıdır.

-Eserlerde, abartıya kaçmaksızın, renk düzeltmeleri, kesimler yapılabilir. Fotoğrafın belgesel niteliğini bozacak ekleme/çıkarma yapılmamalıdır. Eser sahibi anlatım biçiminde, filtre uygulamaları, renk ayarı, çekim teknikleri, keskinlik arttırma gibi uygulamalarında özgürdür. Sadece; montaj yapılmış, formları bozulmuş, başkalaştırılmış olmamalıdır. Aksi halde eserler yarışma dışı bırakılacaktır.

-Digital(CD) ve basılı kopya ile yarışmaya katılacak yarışmacılar kimlik bilgilerini içeren zarfta yer alacak başvuru formunda eser sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri eksiksiz olarak yer alacak ve katılımcı tarafından imzalanacaktır.

-Yarışmaya katılacak fotoğraflar ‘TEB 42. Bölge Giresun Eczacı Odası 2019 Yılı Takvimi’ için kullanılacağından, yatay kadrajlı olacak, dikey kadrajlı fotoğraflar yarışma dışı bırakılacaktır.

-Katılımcılar yarışmaya katılmakla, şartları kabul etmiş sayılırlar.

Yarışmaya katılacak eserler 24.04.2018 Salı günü saat 18.00’a kadar 42. Bölge Giresun Eczacı Odası’nın info@giresuneczaciodasi.org.tr adresine gönderilecektir.

Kullanım hakkı: Derece ve sergilenmeye layık görülen eserler daha sonraki yıllarda hazırlanacak bir Giresun tanıtım albüm, broşür, afiş ya da benzeri basılı yayınlar ile Giresun Eczacı odası Web sayfasında Fotoğrafçının adı belirtilmek suretiyle kullanılacak ve bunun için herhangi bir telif ödenmeyecektir. Kullanım hakkı Eser sahibi ve Giresun Eczacı odasına ait olacaktır. Eserlerin 3. Şahıslar tarafından izinsiz kullanılması halinde, sanatçı fikir ve sanat eserleri kanunundan doğan haklarını tek başına kullanabilir.

Yarışma takvimi:

Duyuru                                             06.12.2017

Yarışma son teslim tarihi           24.04.2018

Jüri değerlendirmesi                   26.04.2018

Sonuçların açıklanması               27.04.2018

Ödül Töreni                                 “Güneşi Yakala” konulu fotoğraf sergisi açılış töreninde

Sonuçlar Eczacı odamız Web sitemizde duyurulacaktır.

Yarışma Jürisi

Halit KAHVECİ

Mehmet KOSTAKOĞLU

Fatih Mehmet GÖK

Yunus Türkşad YEGİN

Mine ERDOĞAN

Yarışma Sekretaryası:

Deniz KAYAŞ

1. BÖLGE GİRESUN ECZACI ODASI: Hacı Hüseyin Mah. Fevzi Paşa Cad. No:61/1 GİRESUN

(Vahit Sütlaş Salonu Karşısı)

Tel: 0454 212 95 45

Ödüller:

1. olan eser sahibine: Yarım altın+ Başarı belgesi
  2. olan eser sahibine: Çeyrek altın+Başarı belgesi
  3. olan eser sahibine: Gram altın+Başarı belgesi

mansiyon alan eser sahibine: Gram altın+Başarı belgesi

1. BÖLGE GİRESUN ECZACI ODASI

‘’ GÜNEŞİ YAKALA’’ KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI

BAŞVURU FORMU

Adı- Soyadı                   :

TC kimlik no                 :

Doğum Tarihi-Yer         :

Meslek                           :

Rumuz                           :

Adres                            :

Telefon                         :

e-Posta                         :

Cep telefonu               :

Fotoğraflarınızın iadesini istiyor musunuz?

Evet

Hayır

1. Bölge Giresun Eczacı Odası’nın düzenlemiş olduğu ‘’GÜNEŞİ YAKALA’’ konulu Fotoğraf yarışmasına şartname koşullarına uyarak katılmayı kabul ediyorum.

İMZA