T.E.B. 42. Bölge Giresun Eczacı Odası

14 Mayıs Kutlama Mesajı

Sayın Meslektaşım;

2019 yılı sonunda Çin’de başlayan ve neredeyse tüm ülkelerde etkili olan koronovirüs salgını ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşama dair birçok şeyi ötelemek zorunda kaldık. Önemli sınavlar yapılamadı, kongreler, toplantılar ve birçok önemli organizasyon iptal oldu veya ileri tarihlere ertelendi.

Ulusal egemenliğimizin 100.yılını yine coşku ile ama bu defa balkonlardan kutladık, bayramlar ve özel günler buruk yaşanıyor. Maalesef 14 Mayıs eczacılık haftasında planladığımız birçok kutlamayı iptal etmek zorunda kaldık. Görünen o ki 14 Mayıs “Eczacılık Günü”müz de bu yıl sembolik olarak kutlanabilecek.

Son günlerde salgınla mücadelede umut veren veriler ve geleceğe yönelik olumlu mesajlar Sağlık Bakanlığı’nca kamuoyu ile paylaşılıyor. Evde kal çağrıları oldukça etkili oldu. Yaklaşık 45 gün sonra gün içerisinde iyileşen hasta sayısı vaka sayısını geçti, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı azalmaya başladı. İşte bu umut veren gelişimlerin devamında her şey ne zaman normale dönecek soruları da öne çıkmaya başladı.

Bu süreçte ülkemizde covid-19 sebebi ile vefat eden bütün meslektaşlarımıza Allah tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Covid-19 salgınında eczaneler birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak çok önemli görevler üstlendiler. Kimi zaman sağlık çalışanları arasında adımız anılmasa da bu zor dönemde eczanelerimizde özveriyle sunduğumuz sağlık hizmeti ile  üzerimize düşeni fazlası ile yaptığımız net olarak görülmüştür.

Koronovirüs ile mücadelede halk sağlığına hizmeti aksatmayan tüm eczacıları ve eczane çalışanlarını yürekten kutluyoruz. Yaşadığımız tüm zorluklara ve risklere rağmen özveriyle sağlık hizmeti sunmayı sürdürürken   ücretsiz maske dağıtım görevini de başarılı ile sürdürdük.

Biz büyük bir aileyiz, bu zor dönemi hep birlikte ve en az hasarla aşacağımıza inanıyor, aydınlık günlerde birlikte olacağımıza yürekten inanıyoruz.

Nerede görev yaparsa yapsın, insan sağlığına hizmet eden tüm meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan siz değerli meslektaşlarımızın “Eczacılık Günü”nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

42. Bölge Giresun Eczacı Odası