T.E.B. 42. Bölge Giresun Eczacı Odası

YURTDIŞI FATURALARI HAKKINDA

Samsun SGK ile yapmış olduğumuz görüşme sonucu, Yurtdışı faturalarında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir. Bilginize sunulur. 1 – Reçeteler ülkelerine göre ayrılarak ayrı zarfa bölüştürülmelidir. 2 – SGK Yurtdışları (Almanya – Hollanda – Fransa – Avusturya – Belçika ve diğer ülkeler) odamız tarafından bastırılan SGK reçete teslim zarflarına ayrı ayrı konulmalıdır. 3 – Dilekçedeki bütün bilgiler eksiksiz olarak doldurulup, ülke adeti kadar hazırlanmalıdır. 4 – Zarfların içerisinde reçetelere ek olarak, 3 adet reçete icmal listesi, 3 adet reçete özet bilgisi ve 3 adet fatura (fatura aslı ile 2 nüshası) olacaktır. (yeteri kadar nüsha yoksa onaylı fotokopi olabilir.) 5 – Kağıt israfı oluşmaması ve teslim sırasında ek iş yükü yaratılarak işlemin uzamaması açısından belirtilen adetlerden fazla veya eksik gönderilmemesi gerekmektedir. 6 – Teslim tutanağından Ülke sayısından bir fazla konulmalıdır.