T.E.B. 42. Bölge Giresun Eczacı Odası

ZATÜRE VE GRİP AŞILARI HAKKINDA

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde, Covid-19 a karşı etkinliği olmasa da bilim insanlarının tavsiyesi üzerine zatüre ve grip aşılarına talep artmıştır. Ancak ilgili firmalardan yapılan açıklamalar; artan talebi karşılayacak sayıda aşının ülkemize gelmeyeceğini yönündedir.

Sağlık Bakanlığı risk grubundaki hastalara zatüre aşısını ASM’ lerde uygularken, diğer vatandaşlarımız zatüre aşısını eczanelerden temin etmeye çalışmakta fakat her iki kanaldan da aşılara erişimde sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle hem grip, hem de zatüre aşısı konusunda talep sıkıntısını minimize etmek için aşıların sunumunda önceliği riski olan ve 65 yaş üstü hastalarımıza vermemiz eczanelerimiz ve hastalarımızın mağduriyet yaşamaması açısından önemlidir.

Bilginize sunulur.